Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Saxo Bank: Ръстът на руската икономика няма да се забави под 1,2%

Рублата ще поскъпне, потреблението расте, прогнозира Кристофър Дембик, ръководител на отдела за макроикономически анализи в инвестиционната банка

Saxo Bank: Ръстът на руската икономика няма да се забави под 1,2%

Снимка: Архив Ройтерс 

Руската икономическа действителност не е толкова мрачна, колкото се предполагаше в началото на годината, и дори прогнозите за забавяне в ръста на БВП се увеличиха до 1,2% през втората половина на 2019 г. Този коментар направи ръководителят на отдел „Макроикономически анализи“ на европейската инвестиционна банка Saxo Bank Кристофър Дембик. В дистанционен разговор ефира на Bloomberg TV Bulgaria той сподели очакванията си за икономическото развитие на Русия.

Още по темата

„Прогнозите за руската икономика са за ръст от 1,2%, което все пак е умерен ръст. Като цяло очакваме позитивни парични стимули от Руската централна банка (РЦБ). Силният банков сектор е в основата на стабилността в страната, независимо от глобалните трудности, пред които е изправена една от най-силните икономики в света“, посочи Дембик.

Според него данните за руските домакинства са „доста положителни, предвид предизвикателствата и трудностите“. „Има добро потребление, въпреки полето за нарастване на вътрешното търсене“, смята анализаторът на Saxo Bank.

По думите на Кристофър Дембик руската рубла ще поскъпне с оглед предвиденото свиване в производството на петрол. Той очаква това да се случи, независимо от намеренията на правителството да не продължи споразумението си с ОПЕК.

Какви са прогнозите на макроикономическия анализатор можете да разберете, ако гледате видео материала.

гледано: 1565   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Bloomberg TV
Каква е причината за оптимизма на американските инвеститори?